Wat is Trespa?


19 Wat-is-Trespa

Wat is Trespa?

Trespa is de merknaam voor de High Pressure Laminate-plaat die speciaal geproduceerd wordt voor buitentoepassingen. Het is een massieve, compacte plaat die is opgebouwd uit houtvezels of papier, met daaraan een op fenolhars gebaseerd bindmiddel toegevoegd.

Trespa-plaat wordt gemaakt door onder hoge druk en hoge temperatuur houtvezels of geïmpregneerd papier
en hars samen te persen. Een speciaal EBC-oppervlak (Electron Beam Curing), een door Trespa ontwikkelde coatingtechniek,
zorgt voor de hoge kwaliteit op het gebied van duurzaamheid en weerbestendigheid. Door aan het oppervlak gekleurde pigmenten toe te voegen zijn de meest uiteenlopende kleuren mogelijk.

De productietechniek voor de platen, die van houtvezels gemaakt zijn, noemt men ook wel de ‘Dry Forming’-technologie. Bij deze techniek worden goedkopere prepregs in plaats van de duurdere geïmpregneerde papieren lagen bij de productie van vezelplaten toegepast. Deze prepregs bestaan uit houtvezels en thermohardende harsen. Deze techniek is voor het eerst in 1984 toegepast.

Doordat het oppervlak van een Trespaplaat een dichte moleculaire toplaag heeft, is het vrijwel ongevoelig voor weersinvloeden (temperatuur, UV-straling en vocht).

Ook kan eventuele vervuiling vrij eenvoudig verwijderd worden.

Vanwege deze voordelen wordt het materiaal vrij algemeen en veel toegepast. Het is de ideale oplossing qua onderhoud en qua renovatie van slecht houtwerk.

Bron: WikipediA

Kwaliteit-balk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s